Ο καθένας θα μπορούσε να έχει ένα ή δύο κυψέλες στην αυλή, στο μπαλκόνι, ή και μέσα στο σπίτι του, που εκτός από την γαλήνη που θα κερδίζει παρακολουθώντας τες, μπορείς να εξασφαλίσει και το μέλι της χρονιάς. Ένα παράθυρο στην φύση χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΠΛΑΙΣΙΑ ΝΤΑΝΤΑΝΤ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ ''ΠΕΛΛΑ'' ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 Κάνοντας την κλασσική επιθεώρηση σε μία από τις κυψέλες ''ΠΕΛΛΑ'' με πλαίσια Νταντάντ(DADANT FRAMES) δεν έχω και την καλύτερη εντύπωση, σε όσον αφορά την γέννα της βασίλισσας(ηλικίας 1,5 έτους), το αν γεννά στρωτά, το χτίσιμο δεν με ενθουσίασε επίσης, τα αποθέματα γύρης και μελιού πενιχρά, γενικώς η εικόνα όχι η καλύτερη....





 μπήκε και το απαραίτητο μισό πάτωμα για να έχουμε και μια πιο ολοκληρωμένη άποψη σε σχέση με το εάν θα αναγκαστεί να σμηνουργήσει ή όχι.ή θα βάλει μόνο μέλι στο μισό πάτωμα.
Οι παρατηρήσεις θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες κυψέλες  και για όλη την περίοδο.....

Χάρηκα πολύ με τηλέφωνο από συνάδελφο από Αττική που δουλεύει κυψέλες 8άρες!!! με πλαίσια τυπου Ντανταντ 32 εκατοστών και όχι 28,50  εδώ και 5 χρόνια με πολύ καλα αποτελέσματα, ήδη έχει σταλεί ο πιο κατάλληλος μελισσοκόμος για άμεση δράση(πειστήρια φωτογραφικά και όχι μόνο) !!!!

3 σχόλια :

..μελιΣάκης είπε...
Καλημέρα Ανθιμε!
Πού βρήκες κεριά για τα dadant?
ΑΝΘΙΜΟΣ-ANTHIMOS ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-SIGOUDIS -ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ είπε...
το φιλαράκι, που χάθηκε!!!, ο Μεντεσίδης Χρήστος μου τα έδωσε απο γειτονικη χώρα..
ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...
ΑΝΘΙΜΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΟΥ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΕΧΤΙΖΑ ΚΕΡΙΑ ΟΧΙ ΜΕΛΙ ΔΕ ΠΗΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΖΥΜΑΡΙΑ,ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ 2 ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΚΟΨΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ.ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΜΕΛΙΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: