Ο καθένας θα μπορούσε να έχει ένα ή δύο κυψέλες στην αυλή, στο μπαλκόνι, ή και μέσα στο σπίτι του, που εκτός από την γαλήνη που θα κερδίζει παρακολουθώντας τες, μπορείς να εξασφαλίσει και το μέλι της χρονιάς. Ένα παράθυρο στην φύση χωρίς πολλές απαιτήσεις.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΩΝ DADANT-ΝΤΑΝΤΑΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παίρνοντας ερεθίσματα από συναδέλφους ,από όλη την Ελλάδα, που ψάχνονται σχετικά με την κατασκευή κυψελών τύπου Dadant (10 πλαίσια), θέλω να κάνω μια έρευνα το κατά πόσο θα είχε ενδιαφέρον να ασχοληθεί κάποιος κατασκευαστής κυψελών με την κατασκευή γονοφωλιάς και πλαισίων Dadant (10 πλαίσια) τόσο για την Ελληνική αγορά (που είναι ανύπαρκτη) όσο και για εξαγωγή( σε Γαλλία, κλπ).
Πήρα το ερέθισμα από το ότι υπάρχει σε πόλη της Βουλγαρίας εργοστάσιο με 27 άτομα προσωπικό!!!! με μεροκάματο 7 ευρώ, που εξάγει σε Γαλλία και όχι μόνο , κυψέλες Dadant(10 πλαίσια), με πώληση του πλαισίου προς 0,54 ευρώ!!!, ένα πλαίσιο ποιοτικά απαράδεκτο σε σχέση με αυτά που κατασκευάζονται στην χώρα μας.
Άραγε εάν παρήγαγε κάποιος ή κάποιοι κατασκευαστές κυψέλες και πλαίσια Dadant (10 πλαίσια),θα είχε ενδιαφέρον?
Ας κάνουμε μια άτυπη δημοσκόπηση......γράψτε τις απόψεις σας....
Θα ήταν χρήσιμο εάν ξέρατε εάν υπάρχουν μελισσοκόμοι στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν κυψέλες ΝΤΑΝΤΑΝΤ να έρθουμε σε επικοινωνία।
Από όσο έχω ακούσει ο πρωην διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας κ।ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΛΑΙΜΟΣ χρησιμοποιεί κυψέλες ΝΤΑΝΤΑΝΤ, αλλά δεν έχω τηλέφωνο επικοινωνίας....

7 σχόλια :

Γιάννης Γιάνναρος είπε...
Άνθιμε
Ο παππούς είχε περίπου 40 κυψέλες μάλλον Dadant, γιατί τις έλεγε "τετράγωνες", και ήταν οι αγαπημένες του.
Θα ήθελα να είχα μία, αλλά με σήτα στο πάτο, για να τη δοκιμάσω.
Λέγετε ότι έχει καλύτερη ανάπτυξη (κυκλική) και πρέπει να είναι αλήθεια!
Ανώνυμος είπε...
Δεν ειναι τυχαιο που τις χρησιμοποιουν ολοι στο εξωτερικο!!!Μου κανει εντυπωση γιατι δεν υπαρχει ακομη και στην Ελλαδα.Θα μου πεις αν βολευτεις σε κατι δυσκολα κανεις το βημα για κατι αλλο.
evangelos naxios είπε...
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

θελω 20 για αρχη,εαν οποιος κανει εχει και τιμη καλη πιστευω θα εχει κοσμο.....
George (tzoumerka-honey) είπε...
Ναι θα είχε ενδιαφέρον και να μείνουν οι στάνταρτ για μελιτοθάλαμο.
Κώστας Ελευθεριου είπε...
Δεν ξέρω Ανθυμε, είναι σίγουρα κάτι που δείχνει ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζω την κυψέλη αυτή , θα ήθελα να μάθω περισότερα . Η διαφορά της είναι μόνο τα 5 εκατ. μακρύτερο πλαίσιο ??

Η κατασκευή της πάντος δεν είναι κάτι το ξεχωριστό ή δύσκολο. Μένει να δοκιμαστεί απο κάποιους και βλέπουμε (όλοι μας).

Οι κατασκευαστές πάντα φτιάχνουν αυτό που ζητά ο αγοραστής , άν το ζητήσουμε θα μας το φτιάξουν.
ΑΝΘΙΜΟΣ-ANTHIMOS ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-SIGOUDIS -ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ είπε...
Σε όσους κατασκευαστές το ανέφερα δεν ενδιαφέρθηκε κανείς εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων από 1-2 κατασκευαστές.
‘’Θα πρέπει να αλλάξω τα μαχαίρια, τι μας βάζεις να κάνουμε τώρα…’’
Ακολουθούν την πεπατημένη, εύκολα λεφτά ειδικά με το πρόγραμμα επιδότησης κυψελών, ανέβασαν τις τιμές και δυστυχώς οι περισσότεροι έριξαν την ποιότητα.
Όποιος πάντως ενδιαφερθεί θα έχει και εξαγωγικό ενδιαφέρον.

Γιάννη, παλιά πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν, την δεκαετία του 60, αλλά μετά για άγνωστους λόγους η Αγροτική Τράπεζα που διακινούσε τα μελισσοκομικά εφόδια δεν της προώθησε.

Βαγγέλη, ελπίζω να γίνει η αρχή…

Γιώργο, αυτό πιστεύω και εγώ.

Κώστα, η διαφορά είναι μόνο τα 5 εκ. πιο μακρύ πλαίσιο. Υπάρχουν , μελισσοκόμοι σε Χίο και Πελοπόννησο που έχουν 150-350 μόνο τύπου Ντανταν!!!!!
Κώστας Ελευθεριου είπε...
Ανθυμε μου φαντάζει σαν την φιλοσοφία της Οχτάρας κυψέλης στην ανάπτυξη του σμήνους και έχει λογική ( και εδώ έχει δίκιο ο Γιάννης.

Θα προσπαθήσω να φτιάξω 2-3 κυψέλες (απο κόντρα πλακέ)στηριζόμενος στις διαστάσεις που αναφέρεις για να δώ και μόνος μου τι γίνετε.

Ωραία θεματάκια και προβληματισμούς μας βάζεις.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Kαλησπερα παιδια καταληξατε ; τωρα σας βρηκα με ενδιαφερουν .Εαν καποιος θελει μπορει στο anmoustakidis@yahoo.gr ευχαριστω .